Światowy Dzień Żywności – warsztaty w klasie 4a

Dzięki uprzejmości mamy Kuby z klasy 4a, Pani Dorocie Klensporf-Pawlik mieliśmy okazję uczestniczyć w ciekawych warsztatach w ramach akcji Światowego Dnia Żywności. Podczas prowadzonych zajęć uczniowie poznali skalę problemu marnowania żywności, jego skutki oraz możliwości zapobiegania np. poprzez stosowanie zasady „first in, first out”.

Na koniec skosztowaliśmy pyszne ciasto bananowe mające przekonać dzieci, iż ciemny banan może nie nadaje się do zabrania do szkoły, ale może być wykorzystany do milkshaków lub w postaci smakowitych wypieków. Serdecznie dziękujemy Pani Dorocie Klensporf-Pawlik za przygotowanie warsztatów na tak ważny społecznie problem, dotyczący każdego z nas.

Wychowawca klasy 4 a
Agnieszka Szajek

Strona Szkoły Podstawowej nr 7 im.Erazma z Rotterdamu w Poznaniu