W listopadzie odbyła się kolejna, już trzecia, edycja warsztatów językowych dla klas siódmych dwujęzycznych. Tym razem tematem warsztatów było „Jedzenie i gotowanie” („Food and cooking”).
W trakcie zajęć uczestniczący w warsztatach uczniowie mieli okazję usystematyzować i poszerzyć swoją wiedzę dotyczącą słownictwa związanego z tematem, a także mogli przećwiczyć swoje umiejętności komunikacyjne w zakresie czynności robienia zakupów i zamawiania posiłku w restauracji.
Warsztaty zostały poprowadzone przez studentów Wydziału Anglistyki Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, z którym – od bieżącego roku szkolnego – ściśle współpracuje Nasza Szkoła.
Każdorazowo tematy warsztatów są starannie dobierane i planowane w oparciu o tematykę, którą uczniowie w danym momencie realizują lub będą realizować w najbliższym czasie na zajęciach lekcyjnych. Celem warsztatów jest zainteresowanie uczniów poszerzaniem swoich kompetencji językowych w różnych obszarach tematycznych, a także doskonaleniem umiejętności skutecznego komunikowania się w języku obcym.
Magdalena Jastrzębska
Opublikowano: 5.12.2017