Jak 3e radzi sobie z wiosennym przesileniem?

Wiosna w pełni, wybuchła nagle. Jest ciepło i pięknie. Trudno usiedzieć w salach, kiedy za oknem szaleje zieleń, świeci słońce. Trzeba jednak zadbać o siebie, aby cieszyć się wiosną podczas zabawy i nauki. W tym celu uczniowie klasy 3 e postanowili wzmocnić swoje organizmy pożywnym, zdrowym śniadaniem.

Pewnego dnia każdy przyniósł z domu to, co lubi i przygotował sobie smakowite śniadanie. Posiłek miał być racjonalny, ale smaczny. Jedni z nas przygotowali sobie sałatki owocowe, inni sałatki warzywne, jeszcze inni zdrowe, malownicze kanapki. Według dietetyków potrawy powinny być kolorowe, aby zaspokajały zapotrzebowanie organizmu na wszystkie pożądane składniki pokarmowe.

Stanęliśmy na wysokości zadania. Na talerzach barwnie, smacznie i pachnąco.
Miło jest zjeść wspólnie samodzielnie przygotowane śniadanie. Można wtedy bezkarnie porozmawiać, wymienić się swoimi myślami i planami na weekend.

W ZDROWYM CIELE – ZDROWY DUCH! Takie hasło przyświeca naszym wspólnym, klasowym posiłkom.

Adriana Maćkowiak

Strona Szkoły Podstawowej nr 7 im.Erazma z Rotterdamu w Poznaniu